Beschermers

Bij het kickboksen gebruik je verschillende stoot en trap technieken. Om jezelf en je trainingspartner te beschermen maak je gebruik van verschillende beschermers. En niet te vergeten een kickboks broekje.

Kickboks kleding en bescherming

Bokshandschoenen

Bij het kickboksen gebruik je dezelfde handschoenen als bij het boksen. Deze handschoenen zijn voor volwassenen meestal 14 of 16 oz. Hoe zwaarder je bent, de zwaardere (en dikkere) handschoenen je wilt gebruiken.

Bandage

Wanneer je een stoot geeft, of een stoot blokkeert met je handschoen zal er een bepaalde belasting op je pols. Bandage lijkt een beetje op verband. Door middel van het wikkelen van bandage rond je knokkels en pols ontstaat er een stevige vuist. De vingers en knokkels worden op deze manier ook nog eens extra beschermd.

Gebitsbeschermer

Om zowel je lippen als je tanden te beschermen kun je gebruik maken van een gebitsbeschermer. Wanneer je deze koopt moet je hem eerst nog ‘pas maken’ door hem in warm water te verwarmen en rond je tanden te vormen. Zo valt hij niet telkens uit je mond.

Kruisbeschermer (tok)

Een tok is een kruisbeschermer die men niet gebruikt tijdens het boksen. Kruisbeschermers zijn er zowel voor mannen als voor vrouwen.

Scheenbeschermers

Zoals in de basistechnieken voor het kickboksen wordt beschreven maakt men bij kickboksen ook gebruik van scheenbeschermers. Niet alleen is dit prettiger voor je trainingspartner, maar ook wanneer de tegenstander een lowkick blokkeert met zijn scheenbeen.

Kickboks broekje

Om je alle bewegingsvrijheid te geven tijdens het trappen en knieën bestaan er speciale kickboksbroekjes. Deze zijn heel licht, en hebben wijde pijpen. Ze worden zowel tijdens de training als in wedstrijden gebruikt.

Tijdens een kickbokstraining zul je ook een t-shirt gebruiken om je zweet op te vangen. Want zweten zul je doen!

Ook zin om eens flink te zweten?

Neem contact op om jouw eerste kickboks les te nemen.

Neem contact op

De locatie:

Elite PT
Molenweg 8e
3241LH Middelharnis

 

Route beschrijvingen:
Dirksland, Sommelsdijk, Stad aan ‘t Haringvliet, Oude-Tonge, Ouddorp.

Laat je gegevens achter en ik neem z.s.m. contact met je op.
Of bel: 06-23393665